Ingredientes:
- 2 planchas de hojaldre
- 300g de xudías cocidas
- 1 cebola
- 2 ovos cocidos
- 1 lata de atún
OPCIONAL:
- Un trozo de pemento rojo, salsa de tomate, pimentón, viño blanco... ou que lle queirades engadir ó recheo.
- Semillas e ovo batido para decorar
Primeiro picamos a cebola e sofreímola en aceite de oliva. Cando esté doradiña engadimos os ovos picados e o atún. Tamén as xudías e se se quere pimentón, viño branco... Deixamos repousar uns minutos.
Estiramos as planchas de hojaldre e nunha dela facemos uns cortes para que a empanada respire.
Repartimos o amoado na base e tapamos coa plancha á que lle fixemos os cortes. Sellamos polos laterais e pintamos con ovo batido e espolvoreamos con sementes.
Levamos ó forno entre 180-200º uns 20-30 minutos e listo.
Aquí o paso a paso.
No hay comentarios:
Publicar un comentario