miércoles, 22 de mayo de 2013

PASTA CON SALSA DE COLIFLOR E ALCAPARRAS

Xa estamos coas últimas coliflores desta tempada, que se despediran ata finais de outono. Como ben sabedes as follas tamén se comen, no inverno son unhas follas moi tenras e suaves, cun sabor moi fino para ser unha "berza" jajaja. A estas alturas do ano co bo tempo póñense un pouco máis duras, só é cuestión de paciencia e telas un pouco máis de tempo ó lume. Por contrapartida a flor ten un sabor moito máis suave e están moi tiernas. Cocíñanse nun plis e non cheiran nada de nada. Así que a animarse a facer as últimas receitas de coliflor desta tempada.

 

Ingredientes:

1 coliflor
1 cebola
2 puerros
1-2 dentes de allo
1 puñado de alcaparras
Pasta


  1. Cocemos a coliflor en ramiños cun chisco de sal.
  2. Facemos un sofrito coa cebola, os puerros e o allo.
  3. Trituramos a coliflor cun pouco da auga da cocción para que quede cremosa.
  4. Mesturamos o sofrito, coa crema de coliflor e engadimos as alcaparras. Deixamos cociñar tapado a lume baixo.
  5. Cocémola pasta como teñamos costume.
  6. Servimos a pasta coa crema de coliflor.

No hay comentarios:

Publicar un comentario