De orixe hindú, as pakoras son unha especie de buñuelos de verduras feitos con fariña de garavanzo. Neste caso fixémolos de coliflor, que son os máis típicos e a verdade e que queda ben camuflada, para os que non vos acaba de convencer o sabor forte da coliflor aquí vai unha receita ben rica:
Soamente se precisan: unha coliflor pequena, fariña de garavanzo e especias.
- Mesturamos unha boa cantidade de fariña de garavanzo (cuarto kilo máis ou menos) coas especias elixidas. Nos puxémoslle pimentón picante, sal e unha boa cullerada de ras el hanout. Pero podedes por comino, cilantro, cúrcuma, canela, cayena, garam masala... ou outras que vos gusten.
- Engadimos auga fría ós poucos ata que quede unha pasta que non sexa moi líquida.
- Pícamos a coliflor e revólvemola coa pasta de garavanzo.
- Nunha sarten con aceite ben quente imos deixando caer culleradas da masa. Fritimos ata que queden ben doradiñas e servimos moi quentes con salsa de tomate especiada, chutney, mayonesa...
Moi ricas pero hay que tomalas ben quentes!!
No hay comentarios:
Publicar un comentario