Vóuvolas
presentar por separado para que saibades algo máis delas:
RÚCULA
É unha “verdura
Mediterránea” que se cultiva fai relativamente pouco tempo xa que antes
recolectábase silvestre. Moi popular en Italia que ademais de en ensaladas
engádena a pizzas, tostas, pasta, sopas... Moi rica en vitamina C e ferro. Ten
un olor moi característico e sabor lixeiramente picante.
ACEDERA VERMELLA OU ALAZÁN
Úsana moito nos
países do leste de Europa, en Grecia, Bélxica, Nixeria e nos países do Caribe e
Francia. Como di o seu nome ten un sabor acedo, avinagrado, é moi rica en ferro, vitamina C e betacarotenos.
CLAYTONE DE CUBA
Orixinaria de Cuba, EE.UU. e México. Coñecida no Oeste dos EE.UU como "herba dos mineiros" xa que cando estes saian da mina, recollíana silvestre para repoñer forzas. As súas follas son carnosas e moi agradables ainda que o sabor está nos finos talliños. Rico en vitamina A e C. Esta herbiña só estará nas vosas cestas en inverno e comezos de primavera.
CEBOLIÑO
Procedente de Europa do norte, son unhas follas finas e alargadas en forma de tubo con sabor a cebola que nos aportan vitaminas A, B e C ademais de calcio, potásio e fósforo.
VALERIANELA OU
HERBA DOS CANÓNIGOS
Procedente de Europa e Asía. Esta herba de follas pequenas redondeadas en roseta, son ricas en vitaminas A, B, C, E potásio, ferro e calcio. Teñen un sabor moi agradable. Para as vosas ensaladas de inverno.
MIKADO
Da familia das espinacas é unha verdura oriental, de follas puntiagudas de cor verde escuro. Éstas só as temos en outono e inverno.
Procedente de Europa e Asía. Esta herba de follas pequenas redondeadas en roseta, son ricas en vitaminas A, B, C, E potásio, ferro e calcio. Teñen un sabor moi agradable. Para as vosas ensaladas de inverno.
MIKADO
Da familia das espinacas é unha verdura oriental, de follas puntiagudas de cor verde escuro. Éstas só as temos en outono e inverno.
VERDOLAGA OU
PORTULACA
Moi empregada en México, Asia e parte de Europa. É unha planta que crece espontánea en Galicia. As súas follas son carnosas, cun lixeiro sabor acedo e salgado. Ten un alto
contido en vitamina C e omega-3. Para as vosas ensaladas de verán.
ARMUELLE VERDE E ROJO
Planta de orixe asiático. As follas son grandes (máis grandes que as outras que van no mezclum) de forma máis ou menos triangular e semella que teñen unha capa blanquecina "impermeable". As de cor verde témolas no inverno e as rojas no verán. Rica en saponinas e vitamina C. É unha planta de facil dixestión que se recomenda a persoas con dixestións débiles e ancians. Estas verduras, se as follas son pequenas van no mezclum e as veces cando son máis grandes pómolas nas cestas en molliños ou bolsas para que as comades cociñadas como se fosen espinacas (fervidas, salteadas, en potaje...). Teñen un sabor suave, estan moi ricas.
Planta de orixe asiático. As follas son grandes (máis grandes que as outras que van no mezclum) de forma máis ou menos triangular e semella que teñen unha capa blanquecina "impermeable". As de cor verde témolas no inverno e as rojas no verán. Rica en saponinas e vitamina C. É unha planta de facil dixestión que se recomenda a persoas con dixestións débiles e ancians. Estas verduras, se as follas son pequenas van no mezclum e as veces cando son máis grandes pómolas nas cestas en molliños ou bolsas para que as comades cociñadas como se fosen espinacas (fervidas, salteadas, en potaje...). Teñen un sabor suave, estan moi ricas.
Ademáis as veces tamén levan follas de leitugas e escarolas, mostazas, achicorias...
No hay comentarios:
Publicar un comentario